Opskrift på juicy ølburger

Juicy ølburger

Øl og burger komplementerer hinanden fantaktisk – det er ingen hemmelighed. Men kan man bruge øl som en ingrediens i burgerfarsen? Svaret er klart: JA!

Vi forsøgte os med porteren Havbund fra Odden Bryg, som gjorde et fantastisk indtryk. Resultatet blev en juicy bøf fyldt med en masse smagsnuancer, som vi med garanti skal prøve igen, når sommeren/grillsæsonen rammer.   

Det skal du bruge til 2 personer:

Burgerbøffer:

  • 500 g Hakket oksekød (med høj fedtprocent, ca. 10-12 %)
  • 1 æg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 frisk chili (valg af type afhænger af hvor stærk man ønsker bøffen)
  • 1 tsk. paprikapulver
  • 1 tsk. sennep (vi brugte en mild type, men vil man have ekstra varme kan en stærk sennep anbefales)
  • 1 tsk. groft salt
  • ½ tsk. sort peber
  • 30 g finthakket løg
  • 35 ml porter
  • 8 g rasp (juster så din fars er fast)
  • 4 burgerboller (Brioche er et godt valg, men man skal bruge sin egen favorit)
  • 4 skiver cheddarost (Eller din yndlingsburgerost)

Fyld:

  • Spejlæg
  • Bløde løg
  • Salat
  • Agurk
  • Tomat
  • Ketchup
  • Evt. BBQ-sauce

Sådan gør du:

Bland alle dine ingredienser sammen. Farsen skal være en smule ”blød”, men det skal dog være muligt at forme 4 store bøffer. Justér derfor med rasp, hvis det er nødvendigt. Hvis du har tid, kan du med fordel stille farsen en halv time på køl.

Form 4 bøffer – husk at hakke dem let med en kniv (så de ikke krymper for meget sammen under stegningen)

Steg eller grill bøfferne.

Et par minutter før bøfferne er færdige, lægger du osten på hver bøf og luner burgerbollerne.

Vi tilføjede ovenstående fyld, og det smagte fantastisk. Men vi er sikre på, man kan tilpasse burgeren med lige præcist det fyld, man ønsker!

Som følgesvend til denne fantastiske burger kan vi varmt anbefale en frisk IPA eller en Pilsner.

Skål og velbekomme! 

Andre