Chili con Carne med øl og chokolade

Chili con carne med stout opskrift

En ret, som der findes mange forskellige meninger om, hvordan skal laves. Vi har prøvet mange forskellige opskrifter, og denne er uden tvivl en af de bedste, hvor vi har ud- og indskiftet forskellige ingredienser.

Vi håber, I har lyst til at prøve denne og bliver lige så glade og mætte, som vi blev 🙂

God fornøjelse.

Det skal du bruge til 2 personer:

  • 500 g hakket oksekød
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 frisk chili
  • 1 dåse hakkede økologiske tomater
  • 1 rød peberfrugt
  • ½ tsk. spidskommen, stødt
  • 1 laurbærblad
  • 2 tsk. paprika
  • ½ tsk. cayennepeber
  • 1 tsk. oregano, tørret
  • 2-3 dl mørk øl, vi brugte en Stout (afhængigt af hvor længe retten kan nå at simre, kan du løbende tilføje lidt øl)
  • Olie
  • 1 dåse bønner (vi brugte kidneybønner/det hurtige valg)
  • Salt og peber
  • 25 g mørk chokolade 44 %
  • 2 dl. Creme fraiche (kan udelades, hvis man ikke er til det

Tilbehør:

  • Ris (økologiske brune ris)
  • Brød eller nachos med ost

Sådan gør du:

Løg hakkes fint, peberfrugten skæres i tern, og hvidløgene presses. Løg og hvidløg svitses i olie. Oksekødet og peberfrugt tilføjes og brunes. Vend det hele godt sammen og steg i kort tid.

Tilsæt øl og hakkede tomater. Tilsæt chili, spidskommen, laurbærblad, paprika, cayennepeber og oregano.

Lad retten simre en time under låg.

Efter ca. 40 min skal du huske at sætte ris over (de fleste skal have 30-35 min.).

Efter en time tilsmages med salt og peber. Bønner og chokolade tilsættes, og retten simrer 10-15 min ved lav varme.  Lun brød eller Nachos med ost som sidesnaks til retten.

Som følgesvend til denne lækre Chili con Carne kan vi varmt anbefale en frisk Pale Ale eller en pilsner.

Skål og velbekomme! 

Nyd en frisk øl til den smagfulde Chili con Carne
Andre
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *